Accountancy

Als accountant ben je de betrouwbare rechterhand van ondernemingen. Je  zorgt dat alle wettelijke verplichtingen correct en tijdig afgewerkt zijn, stuurt je collega’s aan en ondersteunt ondernemers met raad en daad. Daarbij baseer je je op historische cijfers, werk je proactief en kijk je altijd vooruit. Binnen accountancy maken we het verschil tussen Administration – de volledige boekhoudkundige verwerking – en Reporting – de interpretatie van cijfers, rapporteringen en klantenadvies. Twee profielen die niet zonder elkaar kunnen.

Audit

Onze auditoren zorgen dat de jaarrekening van onze klanten een trouwe weergave is van de werkelijkheid. Ze brengen doelen en risico’s in kaart, formuleren aanbevelingen, verbeteren de interne controleomgeving en verdiepen zich in de performantie van de ondernemingen van hun klanten. Zo maken ze voor onze klanten het verschil in de meest boeiende en uitdagende dossiers.

Legal

Welkom in team Legal, waar onze juristen klanten begeleiden bij juridische vragen en formaliteiten rond overnames en herstructureringen, transacties van onroerend goed, vennootschappen, overeenkomsten, algemene voorwaarden, aangetekende zendingen en nog zoveel meer. Dat doen ze samen met onze paralegals, die ervoor zorgen dat alle juridisch-administratieve aspecten van een onderneming grondig en efficiënt worden behandeld. Van attesten opvragen en aandelen- en UBO-registers bijwerken tot verslagen en publicatieformulieren opstellen. Loods onze klanten door elk juridisch vraagstuk, samen met een sterk team dat achter je staat.

Tax

Als expert in tax beheer je alle disciplines van de fiscaliteit en maak je de zakelijke doelstellingen van je klanten waar Ons team van dynamische en multidisciplinaire belastingadviseur ondersteunt onze klanten in tal van taken: van fiscale strategieën mee uittekenen tot onze klanten op weg helpen naar een veilig en gezond bedrijfs- en privévermogen. En daarbij is jouw ervaring van onschatbare waarde.

Corporate finance

Als Corporate Finance-adviseur begeleid je ondernemers van a tot z in het kopen of verkopen van een bedrijf of bij de zoektocht naar groeifinanciering of risicokapitaal. Je bent hun rechterhand, geeft hun gericht advies en behartigt hun de belangen tegenover derden in alle vertrouwen, discretie en onafhankelijkheid. 

International

Ons International-team is de rechterhand van buitenlandse en Belgische, internationaal georiënteerde, bedrijven op het vlak van fiscale, sociale, juridische en administratieve vraagstukken. Help hen adviezen formuleren over internationaal zakendoen, werk aannemen in België en grensoverschrijdende tewerkstelling. Hiervoor val je niet alleen terug op je eigen expertise, maar werk je ook samen met experten uit verschillende andere expertisedomeinen. De meest voorkomende topics zijn detachering, salary split & expat, payroll, single permit, btw-registratie, vaste inrichting en inkomstenbelasting. 

HR Services

Ons team van HR Services biedt een antwoord op elke HR-uitdaging, van loonoptimalisatie tot welzijnsbeleid. Daarbij vertrekken ze vanuit de mens, de bedrijfscultuur én de praktische kant. Maar daar stopt het niet: dit team staat ook in voor alle arbeidsjuridische vraagstukken en zet in op de loonberekening en payroll van onze klanten. Jij neemt onze maeten en klanten mee in de wondere wereld van HR en helpt hen de kleinste lettertjes en complexe wetgeving te doorgronden. 

Family office

Binnen het team Family Office adviseer je familiebedrijven, ondernemende families en vermogende particulieren. Je begeleidt de ondernemer en vermogende particulier om overzicht en inzicht te krijgen in de complexiteit van hun totale vermogen en helpt hen bij de overdracht van hun familiebedrijf. Hierbij houd je als onafhankelijke adviseurs steeds rekening met de financiële, fiscaal-juridische en intermenselijke belangen om zo alle betrokkenen de gewenste gemoedsrust te schenken. Als family officer doorgrond je de wereld van family businesses, estate plannings en monitoring services als geen ander en neem je zowel je collega’s als klanten op sleeptouw.

Business consulting

Als business consultant ondersteun je bedrijven & ondernemers op elk C-level binnen hun organisatie. Dat gaat van operationele en financiële data verwerken tot inzichtelijke informatie in een geautomatiseerde rapportering en/of dashboard gieten. Ons team van Business Consulting optimaliseert, digitaliseert en automatiseert informatiestromen en bedrijfsprocessen als geen ander. Daarnaast adviseren ze onze klanten op basis van accurate marge-, kostprijs- en rendementsberekeningen, en helpen hen zo strategische en operationele managementbeslissingen nemen. Op die manier creëer je directe impact bij hen.

Sustainability

Door de uitrol van heel wat Europese regelgeving is de transitie naar duurzaam ondernemen in een stroomversnelling gekomen, en worden bedrijven verplicht om te rapporteren over hun duurzaamheidsplannen en -prestaties. Ons team van Sustainability wil hen hierin ondersteunen, zodat zij op hun beurt een antwoord kunnen bieden op de vragen van de regelgever én de markt. Daarnaast helpen we hen met een strategisch ESG-beleid uit te bouwen dat ook een meerwaarde voor het bedrijf met zich meebrengt. We werken hierbij op maet, van eenmalige opleidingen tot de plaatsing van een sustainability manager as a service. Sta mee aan het roer van dit boeiende, relatief nieuwe domein en creëer een blijvende impact, noodzakelijk voor de bedrijven van morgen.

Binnen onze cultuur
zit je goed,

Want werken bij Van Havermaet, dat is meer dan een job. Kom terecht in een team van gelijkgestemde, ambitieuze collega’s of eerder: maeten. Maeten die van elkaar leren, die samenwerken aan boeiende multidisciplinaire dossiers en de naam Van Havermaet mee hoog houden. Die grote en kleine successen vieren, op en naast de werkvloer.

Veel ambitie, veel waardering

De juiste mindset, drive, passie, discipline en expertise. Bij Van Havermaet zijn we ambitieus, net zoals jij. Ja, we verwachten veel van je. Maar je krijgt daarvoor ook veel terug.

Want maetwerk is voor ons een job op maet met een gezonde work-life balance. Een loonpakket op maet dat meegroeit en dat je zelf mee vorm geeft in ons cafetariaplan. Flexibele werkuren, het comfort van thuiswerken en ons netwerk van lokale expertisehubs. En vooral loopbaanbegeleiding, carrièreplanning en doorgroeimogelijkheden, met ondersteuning van je eigen coach.

Van Havermaet is de groeiversneller van onze klanten én onze maeten. Het is een werkplek waar innovatie en ondernemerschap in het DNA zit.

- Kristof Meesters

Wat kan jij bijdragen aan onze
business? Kom ontbijten met onze
CEO en vertel het hem zelf.

Ik kom graag ontbijten

Groei drijft ons. Als bedrijf en als professional

Daarom krijg je nergens zoveel kansen als hier. En dat menen we echt. Als jij je volledig inzet voor ons, dan doen wij hetzelfde voor jou. Van opleidingen tot persoonlijke coaching, en dat op maet van elk individu. Krijg de nodige tools om je te ontplooien en de kans om naar voren te treden als expert. 

Kristof Meesters, CEO van Van Havermaet, toont tijdens een presentatie die hij geeft het boek 'Challenger'. Hij draagt een zwart hemd en bril, en spreekt in een microfoon.

Een job op maet van je persoonlijke ambities

Verbreed of verdiep je expertises, klim de ladder op of neem nieuwe rollen aan die passen bij je talenten en passies. Zet je kennis in om andere maeten te doceren en te ondersteunen en word een belangrijke steunpilaar in onze organisatie. Alles kan.

Bekijk onze vacatures
Een collega wandelt binnen in het kantoor van een andere collega. Ze bevinden zich in een modern kantoorgebouw met betonnen muren en veel glas. Ze dragen allebei een wit hemd.

WERKEN BIJ VAN HAVERMAET 

Dat is een job op maet van je ambities en expertise 

Creëer impact in je diverse klantenportefeuille 
We werken bij Van Havermaet voor de meest uiteenlopende klanten uit de meest diverse industrieën. Word uitgedaagd en maak met je kennis het verschil voor onze ondernemers en familiebedrijven. Als expert en rechterhand van je klanten creëer je een belangrijke impact op hun decision making units. 
Werk samen met gelijkgestemden 
Hier wordt enkel samengewerkt in plaats van tegengewerkt. Aan onderlinge concurrentie en P&L (Profit & Loss) per expertisedomein doen wij niet mee. We zijn één groot open huis, waar mensen hun krachten bundelen en samen voor dezelfde doelen gaan. 
Krijg de ruimte om te ondernemen 
Van Havermaet is een gerenommeerd advieskantoor met een ideale taille. Of zoals we het zelf graag zeggen: “groot genoeg om relevant te zijn, klein genoeg om mens te zijn.” Druk mee je stempel op onze organisatie, neem eindverantwoordelijkheid, leg je eigen accenten en groei niet alleen zelf, maar help ook je collega’s om uit te blinken in hun job en verder te groeien.  
Etaleer je expertise
Je opgedane kennis en ervaring is kostbaar en iets waar velen van kunnen leren. We geven je graag een platform om die kennis door te geven aan jonge, opkomende experten. Neem hen op sleeptouw, geef (interne) opleidingen, schrijf artikels en laat je expertise helemaal tot zijn recht komen.
Groei verder in die richting die je zelf bepaalt
Wij geloven in levenslang leren en groeien. En dat kan voor ons in elke richting. Als expert binnen één of enkele expertisedomeinen, of als waardevolle generalist. En dat zowel binnen Accountancy, Audit als Advisory. Word teamlead, neem een extra rol op als Key Accountmanager, coach, innovator of stagecoördinator. Of stippel vanuit ons managementteam de lijnen van onze toekomst uit.
Vervoeg onze Business Club
Onze interne exclusieve community voor al onze senior managers, directors en maeten met meer dan tien jaar anciënniteit. Om de twee maanden komen zij samen, inspireren elkaar en worden geconsulteerd op strategisch vlak. We organiseren voor hen keynotes en opleidingen rond onder andere leadership skills en willen zo onze erkenning en waardering voor hen extra uitdrukken.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.